Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih
Mestna knjižnica Piran > Slovensko > Prireditve > Dogodki in napovedi

Dogodki in napovedi

18.03.2019

PREDSTAVITEV KNJIGE "MEDICINA SVETE HILDEGARDE-TEMELJNO DELO ZA ZDRAVJE ČLOVEKA"

Prireditev, 28.3.2019
Knjižnica Lucija vas vljudno vabi na predstavitev knjige »Medicina svete Hildegarde – temeljno delo za zdravje človeka«, v četrtek, 28. marca 2019, ob 18. uri v prostorih lucijske knjižnice. Knjigo bosta predstavila njena avtorja, Veronika in mag. Uroš Plantan. Vabljeni!

15.03.2019

ISTRSKI MARATON – RAZSTAVA FOTOGRAFIJ FOTO KLUBA PORTOROŽ

Istrski maraton
Istrski maraton, ki povezuje naša mesta: Ankaran, Izolo, Koper in Piran in spodbuja aktivno preživljanje prostega časa in zdrav način življenja, je postal ena najbolj znanih tekaških prireditev v Sloveniji, z množično udeležbo tekačev in z eno najbolj slikovitih prog daleč naokoli. Fotografije Foto kluba Portorož z lanskega maratona si lahko ogledate v Mestni knjižnici Piran do štarta 6. Istrskega maratona, ki bo 13. aprila.

26.02.2019

RAZSTAVA "CVETJE IN SOLINE" MILIVOJKE CERAR

V lucijski knjižnici trenutno poteka razstava slik Milivojke Cerar. Tokratna tematika so cvetje in soline. Razstava bo na ogled do konca marca, vabljeni k ogledu!

22.02.2019

PREDSTAVITEV KNJIGE "LA BIOLOGIA MARINA A TRIESTE E NELL'ALTO ADRIATICO"

Mestna knjižnica Piran je v sodelovanju s Skupnostjo Italijanov Piran in kulturnim klubom Circolo di cultura istro-veneta "lstria'' v torek, 26. februarja 2019, povabila na predstavitev knjige La biologia marina a Trieste e nell'alto Adriatico : viaggio tra quattro secoli di pesci, uomini e memorabili imprese, ki sta jo napisala Nicola Bettoso in Giuliano Orel. Knjigo in razvoj morske biologije na območju severnega Jadrana so predstavili dr. Nicola Betoso, prof. Lovrenc Lipej in Claudio Battelli. Foto: Franc Krajnc, Slovenski utrip.

13.02.2019

PREDSTAVITEV ROMANA "VRNITEV - PISMA ODVISNIKA"

Mestna knjižnica Piran je v sodelovanju z Gimnazijo, elektro in pomorsko šolo Piran (GEPŠ), v torek 19. februarja pripravila zanimiv literarni večer s Petjo Kuželom. Petja, nekoč Pirančan in pa tudi nekdanji odvisnik, nam je predstavil svojo avtobiografsko izpoved zapisano v pismih, ki jih je »zvezal« v knjigo z naslovom »Vrnitev«. Z veseljem nam je zaupal, kako se je njegova pot odvisnosti začela, kaj vse se mu je takrat zgodilo in kako srečen je, da se je spet vrnil na prave tirnice in na novo zaživel.

13.02.2019

OBISK UČENCEV CKSG PORTOROŽ

Slika
V četrtek 7. februarja, so nas obiskali učenci Centra za komunikacijo, sluh in govor iz Portoroža. Med druženjem smo poslušali zgodbo o Povodnem možu in prevzetni Urški, ogledali smo si knjižnico in izdelali kazalke. Obljubili smo si, da se kmalu spet dobimo v knjižnici.

01.02.2019

OB PRAZNIKU KULTURE V PIRANSKI KNJIŽNICI

Slika
Pesnik, pisatelj, dramatik, režiser, aktivist Vinko Möderndorfer je ob šestdesetletnici prejel dar založbe Litera: izbor pesmi v knjigi z naslovom Predanost. Avtor in založnik Orlando Uršič sta z nami delila verze in misli v ponedeljek, 11. februarja, ob 18. uri v čitalnici Mestne knjižnice Piran.

01.02.2019

OBISK VRTCA MORJE

Obisk, 1.2.2019
Pred prihajajočim kulturnim praznikom nas je v lucijski knjižnici obiskala prva od skupin iz vrtca Morje. Spoznali so knjižnico, kaj se (ne) sme v njej delati, prelistali nekaj zanimivih knjig, prisluhnili pravljici, na koncu pa spoznali, kdo je bil veliki slovenski (pa ne povodni) mož, zaradi katerega obeležujemo 8. februar.

30.01.2019

4. PREDAVANJE HOMEOPATINJE SUZANE NEŠOVIĆ

Vabilo
Arnika, šentjanževka in ognjič so najbolj poznane domače rastline, ki jih uporabljamo pri poškodbah vseh vrst. Enako velja tudi v homeopatiji. Homeopatska zdravila so naravna, varna, brez škodljivih stranskih učinkov in enostavna za uporabo. Vabljeni na 4. predavanje homeopatinje Suzane Nešović „HOMEOPATIJA pri poškodbah“, v torek, 5. februarja 2019, ob 18:15 v čitalnico piranske knjižnice.

21.01.2019

PREDAVANJE SKRITA SPOROČILA V PISAVI

Slika
Društvo Anbot in Mestna knjižnica Piran sta v okviru Tedna pisanja z roko povabila na predavanje Skrita sporočila v pisavi v torek, 29. januarja 2019, ob 18. uri v čitalnico knjižnice v Piranu. Z nami je bila prof. ped. in soc., mag. kom., predsednica društva Radi pišemo z roko in poklicna grafologinja Marijana Jazbec.

18.01.2019

VESELI VEČER S TONIJEM KARJOLO

Večer s Tonijem Karjolo
Knjižnica Lucija je v četrtek, 24. januarja 2019, ob 18.00 uri, povabila na Veseli večer s Tonijem Karjolo v spremstvu Ivana Šekoranje, petkratnega senior državnega prvaka na diatonični harmoniki. Andrej Jelačin -Toni Karjola je Primorcem dobro poznan pesnik, pisatelj, igralec, režiser, humorist, satirik. Njegova zadnja knjiga »Ni je šole brez karjole« prinaša zbadljive pesmice, humoreske in kosmate zgodbe, ki izražajo avtorjev optimistični pogled na svet.

16.01.2019

PRAVLJIČNA URICA Z EMANUELO MALAČIČ

Slika
V torek, 22. januarja, ob 18:00 vabljeni na prav posebno pravljično urico! Pisateljica Emanuela Malačič Kladnik in ilustratorka Tinka Leskovšek nam bosta povedali svojo pravljico Kaj zraste iz zobka? Vabljeni!

14.01.2019

KLEPET S POMORŠČAKINJO URŠKO VEBER

Večer z Urško Veber
Gimnazija, elektro in pomorska šola (GEPŠ) Piran in Mestna knjižnica Piran sta v četrtek, 17. januarja 2019, v lucijski knjižnici, povabila na klepet s pomorščakinjo Urško Veber. Mlada prva častnica, ki pluje na tovornih ladjah, nam je predstavila svoj poklic in izkušnje na morju.

20.12.2018

VOŠČILO

Voščilo

19.12.2018

PREDPRAZNIČNA PRAVLJIČNA URICA Z...

V sredo, 19. decembra 2018, je piranska knjižnica povabila otroke na prav posebno pravljično uro. Monika in Tanja sta prebrali pravljico Zvezdni tolarji / La pioggia di stelle v slovenskem in italijanskem jeziku, nato pa so piranski gimnazijci uprizorili pravljico Bobek in barčica. Knjižničarji smo povabili tudi Dedka Mraza in ta se je povabilu na veselje vseh tudi odzval. Delil je bonbone, otroci so mu prepevali pesmice, vsi pa smo se posladkali s pecivom in čajem. Bilo je lepo.

14.12.2018

RAZSTAVA DIJAKOV DIJAŠKEGA DOMA PORTOROŽ

Razstava dijakov
Dijaki Dijaškega doma Portorož so se tudi letos potrudili in izdelali kar nekaj lepih in uporabnih daril. S prostovoljnimi prispevki jim boste pomagali na končni izlet. Stojnico so postavili v naši knjižnici v Piranu, kamor ste vabljeni na ogled.

14.12.2018

PREDBOŽIČNI OTROŠKI OBISK

Obisk otrok, 14.12.18
Danes so nas obiskali piranski prvošolci, ogledali so si razstavo DC Školjka in knjižničarkam ter bralcem zapeli pesmico Zima je prišla. In takoj nam je topleje!

06.12.2018

RAZSTAVA SLIK, IZDELKOV IN AKTIVNOSTI DC ŠKOLJKA PIRAN

V Mestni knjižnici Piran je v decembru na ogled razstava izdelkov in aktivnosti Dnevnega centra Školjka Piran. Ogledate si lahko izdelke njihovih varovancev na slikarskih platnih, ki so v izložbi knjižnice in njihove aktivnosti v medijski predstavitvi na displeju pred čitalnico knjižnice. S seboj lahko vzamete katerega od izdelkov; šal, kapo, ogrlico, punčko, ki so poleg slik. Dobrodošli so tudi prostovoljni prispevki. Obenem vas Dnevni center Školjka vabi tudi, da obiščete njihove prostore, v pritličju Zdravstvenega doma Piran (Cankarjevo nabrežje 7), kjer organizirajo brezplačne medgeneracijske delavnice, vsak četrtek, od 9. do 12. ure. Polepšajte december tako sebi kot tudi njim!

06.12.2018

ZLATE HRUŠKE NA RAZSTAVI

Zlate hruške, 2018
Zlata hruška je nagrada, znak kakovosti otroških in mladinskih knjig. Letos je prejelo zlato hruško 80 knjig, izdalo pa jih je 22 založnikov. Mestna knjižnica Piran z veseljem razstavlja izbor prejemnic v svojih izložbah mladinskega oddelka.

26.11.2018

PRIMORCI BEREMO Z MOJCO ŠIROK

Mestna knjižnica Piran je na ta veseli dan kulture in ob zaključku projekta Primorci beremo z veseljem povabila na večer z ugledno novinarko in pisateljico Mojco Širok in predstavitev njenega kriminalnega romana Pogodba. Z avtorico ene najbolj branih knjig v tem letu se je pogovarjal novinar Andraž Gombač. Bralci, ki so uspešno končali projekt Primorci beremo, pa so dobili nagrado iz rok pisateljice.

25.11.2018

HOMEOPATIJA ZA OTROKE - PREHLAD IN KAŠELJ

Vabilo za otroke
Mestna knjižnica Piran je povabila na drugo predavanje homeopatinje Suzane Nešović „Homeopatija za otroke – prehlad in kašelj“, v torek 4. decembra 2018 ob 18:15 v čitalnici piranske knjižnice. Za bolezni dihal so pogosto krivi virusi; naučili smo se, kako okrepiti naš organizem, da bo odpornejši in bo obiskov pri zdravniku manj.

24.11.2018

POTOPISNO PREDAVANJE O KILIMANDŽARU IN TANZANIJI

Vabilo, 30.11.2018
Mestna knjižnica Piran je povabila na potopisno predavanje o Kilimandžaru in Tanzaniji, v petek, 30. novembra 2018 ob 18. uri v čitalnico knjižnice na Župančičevi 4 v Piranu. Profesorici športne vzgoje na GEPŠ Piran, Gina Gržinič in Ada Goljuf, sta nam predstavili svojo izkušnjo, kako je stati na vrhu Kilimandžara, kakšne občutke doživimo ob srečanju z afriškimi živalmi v nacionalnih parkih in utrip Zanzibarja.

14.11.2018

V ISKANJU VODE MED PIRANSKIMI TRGI IN DVORIŠČI

Mestna knjižnica Piran je ob dnevih slovenskih splošnih knjižnic in evropskem letu kulturne dediščine z veseljem povabila na predavanje z videopredstavitvijo "V ISKANJU VODE MED PIRANSKIMI TRGI IN DVORIŠČI", v sredo, 21. novembra 2018, ob 19.00 uri v čitalnico knjižnice (Župančičeva ulica 4). Piranske vodnjake in pitnike danes in v preteklosti je predstavila Daniela Paliaga Janković.

14.11.2018

BLIŽNJI VZHOD IN ISLAM: ZAKLAD ALI GROŽNJA?

Predavanje
Knjižnica Lucija je v tednu splošnih knjižnic 19. novembra z veseljem povabila na predavanje prof. dr. Bogomila Ferfile: Bližnji vzhod in islam: zaklad ali grožnja? Prof. dr. Bogomil Ferfila je dolgoletni redni profesor na Fakulteti za družbene vede, svetovni popotnik, dober poznavalec razmer na Bližnjem vzhodu in avtor številnih knjig o državah, kot so Iran, Irak, Afganistan, Sirija, Savdska Arabija, Izrael in Palestina.

07.11.2018

PIRANSKI DNEVI ARHITEKTURE V KNJIŽNICI

Ob piranskih dnevih arhitekture smo pripravili pestro dogajanje tudi v naši knjižnici. V četrtek, 15. novembra 2018 ob 18. uri smo povabili otroke na delavnico Igriva arhitektura pod vodstvom Špele Kuhar. Z Igi Špicem so obiskali Pariz in ustvarjali Center Pompidou. V petek, 16. novembra ob 18.30 pa je bilo na sporedu predavanje Andreja Hrauskyja "Jože Plečnik: kako ga gledati, kako ga razumeti?".

05.11.2018

RAZSTAVA ČRTOKLJUNKE

V petek, 2. novembra, smo z Andrejo P. Jezernik odprli razstavo Črtokljunke. Ker črtokljunke ne zapuščajo Črtnega dola, kjer živijo, so piranski kotički obiskali Črtni dol. Vas zanima, kateri? Lepo vabljeni na ogled!

05.11.2018

RAZSTAVA OB CARPACCIEVEM LETU

Razstava ob Carpaccievem letu
Nizu dogodkov ob Carpaccievem letu v Piranu in 500-letnici nastanka njegove oltarne slike za piransko cerkev sv. Frančiška se v Mestni knjižnici Piran pridružujemo še tretjič. Tokrat z razstavo knjig in starih razglednic iz domoznanske zbirke knjižnice. V pinakoteki Minoritskega samostana sv. Frančiška v Piranu so od 4. 10. do 4. 12. 2018 na ogled knjige o sliki Vittoreja Carpaccia in o cerkvi ter samostanu sv. Frančiška in razglednice z motivi cerkve, samostana, križnega hodnika in Pirana s konca 19. in začetka 20. stoletja.

30.10.2018

CIKLUS PREDAVANJ O HOMEOPATIJI

Naše zdravje je naše največje bogastvo. Homeopatija je naravna metoda spodbujanja naše celotne biti, ki vzpostavlja porušeno ravnovesje v našem organizmu. Homeopatska zdravila so varna, brez škodljivih stranskih učinkov in enostavna za uporabo. Narejena so večinoma iz zdravilnih rastlin, iz mineralnih in tudi živalskih snovi. Vabljeni na prvo predavanje homeopatinje Suzane Nešović »Homeopatija za vsak dan in krepitev imunosti«, v torek 6. novembra 2018 ob 18.15 v čitalnici piranske knjižnice. Spoznali bomo, da homeopatija deluje na osebo v vsej njeni celoti brez omejitev ter kaj lahko naredimo sami, da spodbudimo naš organizem k boljšem zdravju.

30.10.2018

BODI MEGA, REŠUJ MEGAKVIZ

Pozdravljeni, učenci 2. in 3. triade osnovnih šol! Naša knjižnica vas letos ponovno vabi k reševanju MEGA Kviza. Letos je posvečen Narodni galeriji, ki letos praznuje 100 let, predvsem pa naši slikarki Ivani Kobilci. V mestni knjižnici Piran smo pripravili MEGA (kviz) kotiček, kjer vas čaka vse za reševanje kviza. Prvi reševalci so bili že na delu. Več o tekmovanju lahko preberete na https://www.megakviz.si ali povprašate knjižničarje v knjižnici.

26.10.2018

TEDEN ITALIJANSKEGA JEZIKA

V okviru 18. tedna italijanskega jezika po svetu smo v obeh enotah knjižnice pripravili razstavo najnovejših knjig v jeziku naše zahodne sosede. Vabljeni k izposoji in branju!
Prikaži celoten arhiv novic
slovensko italiano
2019 © Mestna knjižnica Piran | O spletni strani