Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih
Mestna knjižnica Piran > Slovensko > Prireditve > Dogodki in napovedi

Dogodki in napovedi

18.04.2019

LITERARNI VEČER S SAMOM RUGLJEM

Vabilo-Invito
Mestna knjižnica Piran vas v tednu knjige in ob začetku bralnega projekta Primorci beremo z veseljem vabi na literarni večer s Samom Rugljem in predstavitev njegovega romana Resnica ima tvoje oči (Litera, 2018). S pisateljem, sicer urednikom založbe UMco in množično brane revije Bukla, se bo o romanu, knjigah in še čem pogovarjal urednik Orlando Uršič. Pričakujemo vas v četrtek, 25. aprila, ob 18.30 v čitalnici piranske knjižnice. Vabljeni!

16.04.2019

KNJIŽNICA LUCIJA PRAZNUJE

Vabilo 23.4.19
Knjižnica Lucija letos praznuje deseti rojstni dan. Vabljeni v torek, 23. aprila 2019 ob 18. uri v knjižnico na prav posebno praznovanje, ki ga bomo popestrili z lutkovno predstavo »Rokec na drugem koncu sveta« lutkovne skupine Uš. Praznujmo skupaj!

16.04.2019

NOČ KNJIGE IN DNEVI OKOLI NOČI

Vabilo-Invito
V Mestni knjižnici Piran se bo ob dnevih knjige zvrstilo kar nekaj dogodkov, povezanih z njo. Oglejte si jih na priloženem vabilu in vabljeni nanje!

16.04.2019

RAZPIS ZA DELOVNO MESTO POSLOVNEGA SEKRETARJA

Objavljen je razpis za delovno mesto poslovnega sekretarja v Mestni knjižnici Piran. Razpisne pogoje si lahko preberete na povezavi: Razpis

15.04.2019

PRAVLJUČNA URA S TAČKAMI POMAGAČKAMI

Obiskale so nas Nika, Ingrid in Lia. Naučile so nas, kdaj postanemo drevo in kdaj želva, ko srečamo psa brez vodnika, ki ga ne poznamo. Lia je pozdravila otroke in pokazala, kaj vse zna. Ingrid in Nika pa sta nam povedali veliko novega o Tačkah pomagačkah.

14.04.2019

RAZSTAVA EKSTEMPORA VRTCA MORJE - 2. DEL

Razstava
V Knjižnici Lucija stene krasijo novi izdelki otrok lucijskega vrtca Morje na temo "V Portorožu" pod vodstvom vzgojiteljic Dolores Velikajne in Sanja Prijevič. Vabljeni k ogledu!

11.04.2019

PREDSTAVITEV KNJIGE ''MARE CORTO. COSTE ISOLE E PERSONE''

Mestna knjižnica Piran, Samoupravna skupnost italijanske narodnosti Piran in Društvo za zgodovinske in geografske študije Piran so v ponedeljek, 15. aprila 2019, povabili na predstavitev knjige o krajih in ljudeh ob Jadranskem morju. O knjigi, ki ima 14 poglavij in 90 fotografij sta v sliki in besedi pripovedovala avtorja: neodvisni novinar Matteo Tacconi in fotograf Ignacio Maria Coccia. Večer je povezoval Kristjan Knez, predsednik Društvo za zgodovinske in geografske študije Piran. Foto: Ondina Lusa in Franc Krajnc, Slovenski utrip

11.04.2019

OBISK UČENCEV Z IZLAK

V petek, 12. 4., so nas v večernih urah obiskali učenci OŠ Ivana Kavčiča z Izlak. Knjižničarki Eva in Tanja sta jim razkazali knjižnico, povedali pravljico o Toninu in pripravili delavnico izdelovanja knjižnih kazalk.

04.04.2019

RAZSTAVA MIRKA VODOPIVCA

Ljubiteljski slikar iz Sečovelj Mirko Vodopivec-Miran se v Luciji predstavlja s ciklusom slik olje na platnu. Dodatne informacije o razstavljenih delih so na voljo na telefonski številki 041-365-838 (Mirko Vodopivec).

03.04.2019

PREDAVANJE OB MESECU KRAJINSKE ARHITEKTURE

Knjižnica Lucija je v okviru meseca krajinske arhitekture povabila na predavanje Romane Kačič in Mojce Fabbro z naslovom »Krajina obalnega pasu med krajinskima parkoma solin«. Predavanje je potekalo v sredo, 10. aprila 2019, ob 18. uri v prostorih lucijske knjižnice.

26.03.2019

ISTRSKI MARATON – RAZSTAVA FOTOGRAFIJ FOTO KLUBA PORTOROŽ

Istrski maraton
Istrski maraton, ki povezuje naša mesta: Ankaran, Izolo, Koper in Piran in spodbuja aktivno preživljanje prostega časa in zdrav način življenja, je postal ena najbolj znanih tekaških prireditev v Sloveniji, z množično udeležbo tekačev in z eno najbolj slikovitih prog daleč naokoli. Fotografije Foto kluba Portorož z lanskega maratona si lahko ogledate v Mestni knjižnici Piran do štarta 6. Istrskega maratona, ki bo 13. aprila.

26.03.2019

TEČEMO MED ZGODBAMI

Slika
Spoštovanje in veselje do življenja gojita mag. antropologije Jasmina Kozina Praprotnik in prof. športne vzgoje Urban Praprotnik, ustanovitelja največje slovenske tekaške druščine, Urbani tekači. V petek, 5. aprila 2019, sta v Mestni knjižnici Piran delila z nami motivacijski zgodbi dveh izjemnih tekačic, Helene Žigon in Kazimire Lužnik, ki ju je v knjigi izpisala Jasmina.

26.03.2019

RAZSTAVA EKSTEMPORA VRTCA MORJE

Stene otroškega oddelka lucijske knjižnice od danes dalje krasijo izdelki otrok lucijskega vrtca Morje. Otroci, stari 5 do 6 let, so nam pod vodstvom vzgojiteljic Ondine Milok in Simone Barešič pričarali podobe na temo "V Portorožu". Starši in otroci, vabljeni k ogledu!

18.03.2019

PREDSTAVITEV KNJIGE O MEDICINI SVETE HILDEGARDE

Predstavitev knjige o medicini sv. Hildegarde, 28.3.2019
Knjižnica Lucija je dne 28. marca 2019 ob 18. uri organizirala predstavitev knjige »Medicina svete Hildegarde – temeljno delo za zdravje človeka«. Knjigo sta predstavila njena avtorja, Veronika in mag. Uroš Plantan. Bil je zanimiv in moder večer.

26.02.2019

RAZSTAVA "CVETJE IN SOLINE" MILIVOJKE CERAR

V lucijski knjižnici trenutno poteka razstava slik Milivojke Cerar. Tokratna tematika so cvetje in soline. Razstava bo na ogled do konca marca, vabljeni k ogledu!

22.02.2019

PREDSTAVITEV KNJIGE "LA BIOLOGIA MARINA A TRIESTE E NELL'ALTO ADRIATICO"

Mestna knjižnica Piran je v sodelovanju s Skupnostjo Italijanov Piran in kulturnim klubom Circolo di cultura istro-veneta "lstria'' v torek, 26. februarja 2019, povabila na predstavitev knjige La biologia marina a Trieste e nell'alto Adriatico : viaggio tra quattro secoli di pesci, uomini e memorabili imprese, ki sta jo napisala Nicola Bettoso in Giuliano Orel. Knjigo in razvoj morske biologije na območju severnega Jadrana so predstavili dr. Nicola Betoso, prof. Lovrenc Lipej in Claudio Battelli. Foto: Franc Krajnc, Slovenski utrip.

13.02.2019

PREDSTAVITEV ROMANA "VRNITEV - PISMA ODVISNIKA"

Mestna knjižnica Piran je v sodelovanju z Gimnazijo, elektro in pomorsko šolo Piran (GEPŠ), v torek 19. februarja pripravila zanimiv literarni večer s Petjo Kuželom. Petja, nekoč Pirančan in pa tudi nekdanji odvisnik, nam je predstavil svojo avtobiografsko izpoved zapisano v pismih, ki jih je »zvezal« v knjigo z naslovom »Vrnitev«. Z veseljem nam je zaupal, kako se je njegova pot odvisnosti začela, kaj vse se mu je takrat zgodilo in kako srečen je, da se je spet vrnil na prave tirnice in na novo zaživel.

13.02.2019

OBISK UČENCEV CKSG PORTOROŽ

Slika
V četrtek 7. februarja, so nas obiskali učenci Centra za komunikacijo, sluh in govor iz Portoroža. Med druženjem smo poslušali zgodbo o Povodnem možu in prevzetni Urški, ogledali smo si knjižnico in izdelali kazalke. Obljubili smo si, da se kmalu spet dobimo v knjižnici.

01.02.2019

OB PRAZNIKU KULTURE V PIRANSKI KNJIŽNICI

Slika
Pesnik, pisatelj, dramatik, režiser, aktivist Vinko Möderndorfer je ob šestdesetletnici prejel dar založbe Litera: izbor pesmi v knjigi z naslovom Predanost. Avtor in založnik Orlando Uršič sta z nami delila verze in misli v ponedeljek, 11. februarja, ob 18. uri v čitalnici Mestne knjižnice Piran.

01.02.2019

OBISK VRTCA MORJE

Obisk, 1.2.2019
Pred prihajajočim kulturnim praznikom nas je v lucijski knjižnici obiskala prva od skupin iz vrtca Morje. Spoznali so knjižnico, kaj se (ne) sme v njej delati, prelistali nekaj zanimivih knjig, prisluhnili pravljici, na koncu pa spoznali, kdo je bil veliki slovenski (pa ne povodni) mož, zaradi katerega obeležujemo 8. februar.

30.01.2019

4. PREDAVANJE HOMEOPATINJE SUZANE NEŠOVIĆ

Vabilo
Arnika, šentjanževka in ognjič so najbolj poznane domače rastline, ki jih uporabljamo pri poškodbah vseh vrst. Enako velja tudi v homeopatiji. Homeopatska zdravila so naravna, varna, brez škodljivih stranskih učinkov in enostavna za uporabo. Vabljeni na 4. predavanje homeopatinje Suzane Nešović „HOMEOPATIJA pri poškodbah“, v torek, 5. februarja 2019, ob 18:15 v čitalnico piranske knjižnice.

21.01.2019

PREDAVANJE SKRITA SPOROČILA V PISAVI

Slika
Društvo Anbot in Mestna knjižnica Piran sta v okviru Tedna pisanja z roko povabila na predavanje Skrita sporočila v pisavi v torek, 29. januarja 2019, ob 18. uri v čitalnico knjižnice v Piranu. Z nami je bila prof. ped. in soc., mag. kom., predsednica društva Radi pišemo z roko in poklicna grafologinja Marijana Jazbec.

18.01.2019

VESELI VEČER S TONIJEM KARJOLO

Večer s Tonijem Karjolo
Knjižnica Lucija je v četrtek, 24. januarja 2019, ob 18.00 uri, povabila na Veseli večer s Tonijem Karjolo v spremstvu Ivana Šekoranje, petkratnega senior državnega prvaka na diatonični harmoniki. Andrej Jelačin -Toni Karjola je Primorcem dobro poznan pesnik, pisatelj, igralec, režiser, humorist, satirik. Njegova zadnja knjiga »Ni je šole brez karjole« prinaša zbadljive pesmice, humoreske in kosmate zgodbe, ki izražajo avtorjev optimistični pogled na svet.

16.01.2019

PRAVLJIČNA URICA Z EMANUELO MALAČIČ

Slika
V torek, 22. januarja, ob 18:00 vabljeni na prav posebno pravljično urico! Pisateljica Emanuela Malačič Kladnik in ilustratorka Tinka Leskovšek nam bosta povedali svojo pravljico Kaj zraste iz zobka? Vabljeni!

14.01.2019

KLEPET S POMORŠČAKINJO URŠKO VEBER

Večer z Urško Veber
Gimnazija, elektro in pomorska šola (GEPŠ) Piran in Mestna knjižnica Piran sta v četrtek, 17. januarja 2019, v lucijski knjižnici, povabila na klepet s pomorščakinjo Urško Veber. Mlada prva častnica, ki pluje na tovornih ladjah, nam je predstavila svoj poklic in izkušnje na morju.

20.12.2018

VOŠČILO

Voščilo

19.12.2018

PREDPRAZNIČNA PRAVLJIČNA URICA Z...

V sredo, 19. decembra 2018, je piranska knjižnica povabila otroke na prav posebno pravljično uro. Monika in Tanja sta prebrali pravljico Zvezdni tolarji / La pioggia di stelle v slovenskem in italijanskem jeziku, nato pa so piranski gimnazijci uprizorili pravljico Bobek in barčica. Knjižničarji smo povabili tudi Dedka Mraza in ta se je povabilu na veselje vseh tudi odzval. Delil je bonbone, otroci so mu prepevali pesmice, vsi pa smo se posladkali s pecivom in čajem. Bilo je lepo.

14.12.2018

RAZSTAVA DIJAKOV DIJAŠKEGA DOMA PORTOROŽ

Razstava dijakov
Dijaki Dijaškega doma Portorož so se tudi letos potrudili in izdelali kar nekaj lepih in uporabnih daril. S prostovoljnimi prispevki jim boste pomagali na končni izlet. Stojnico so postavili v naši knjižnici v Piranu, kamor ste vabljeni na ogled.

14.12.2018

PREDBOŽIČNI OTROŠKI OBISK

Obisk otrok, 14.12.18
Danes so nas obiskali piranski prvošolci, ogledali so si razstavo DC Školjka in knjižničarkam ter bralcem zapeli pesmico Zima je prišla. In takoj nam je topleje!

06.12.2018

RAZSTAVA SLIK, IZDELKOV IN AKTIVNOSTI DC ŠKOLJKA PIRAN

V Mestni knjižnici Piran je v decembru na ogled razstava izdelkov in aktivnosti Dnevnega centra Školjka Piran. Ogledate si lahko izdelke njihovih varovancev na slikarskih platnih, ki so v izložbi knjižnice in njihove aktivnosti v medijski predstavitvi na displeju pred čitalnico knjižnice. S seboj lahko vzamete katerega od izdelkov; šal, kapo, ogrlico, punčko, ki so poleg slik. Dobrodošli so tudi prostovoljni prispevki. Obenem vas Dnevni center Školjka vabi tudi, da obiščete njihove prostore, v pritličju Zdravstvenega doma Piran (Cankarjevo nabrežje 7), kjer organizirajo brezplačne medgeneracijske delavnice, vsak četrtek, od 9. do 12. ure. Polepšajte december tako sebi kot tudi njim!
Prikaži celoten arhiv novic
slovensko italiano
2019 © Mestna knjižnica Piran | O spletni strani