Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

E-zbirke za naše člane

Nekateri elektronski viri niso vezani na fizično prisotnosti v knjižnici, pač pa so vam na voljo 24 ur na dan in 365 dni v letu. Do določenih podatkovnih zbirk v Mestni knjižnici Piran lahko dostopate na daljavo s pomočjo svojega COBISS uporabniškega imena in gesla: uporabniško ime predstavlja številka vaše članske izkaznice, COBISS geslo pa pridobite pri knjižničarju, kasneje. Omogočamo vam oddaljen dostop do sledečih podatkovnih zbirk:

Audibook

Portal zvočnih knjig v slovenskem jeziku. Izposodite si jih preko mobilne aplikacije Audibook.

NAVODILA za uporabo

BSF Logotip

Baza slovenskih filmov je digitalni arhiv slovenske filmografije, ki vključuje bazo podatkov, slikovna in pisna gradiva o slovenskem filmu in filmskih ustvarjalcih, video in zvočna gradiva ter video na zahtevo. 

Mlol

Italijanska digitalna knjižnica, ki omogoča izposojo e-knjig, e-revij ter audio in video posnetkov. Za pridobitev registracijskih podatkov se oglasite v knjižnici.

Za pridobitev registracijskih podatkov prenesite in izpolnite obrazec (VPISNICA) ter ga podpisanega pošljite na elektronski naslov: tanja.albreht@pir.sik.si ali ga prinesite v knjižnico. Obveščeni boste o vstopu v sistem.

Pressreader-logo

Zbirka več kot 7.000 časnikov in revij iz več kot 100 držav v več kot 60 jezikih.

Ebsco Host-logo

Zbirka velikega števila tekstovnih in bibliografskih zbirk podatkov: Academic Search Elite, Business Source Premier, MasterFILE Premier, Newspaper Source, MEDLINE. Vključuje celotne tekste skoraj 3000 mednarodnih časnikov ter abstrakte in indekse 5000 periodičnih publikacij.

Britannica-logo

Enciklopedija v angleškem jeziku z dolgoletno tradicijo, ki izhaja že od leta 1768, zadnja leta le še v elektronski obliki. Vsebine so glede na zahtevnost razdeljene v sklope za otroke, dijake in odrasle uporabnike.

IUS INFO 430x300

Zbirka polnih besedil celotne slovenske zakonodaje, veljavne evropske zakonodaje, register predpisov Republike Slovenije, judikati Vrhovnega, Višjega in Ustavnega sodišča, pravni viri doma in po svetu.

FinD-info-logo

Finančni, računovodski, davčni in pravni informacijski sistem, ki povezuje zbirke obsežnih strokovnih vsebin, podatkov, obrazcev in pripomočkov s področij financ, davkov in računovodstva.