Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

E-zbirke za naše člane

Nekateri elektronski viri niso vezani na fizično prisotnosti v knjižnici, pač pa so vam na voljo 24 ur na dan in 365 dni v letu. Do določenih podatkovnih zbirk v Mestni knjižnici Piran lahko dostopate na daljavo s pomočjo svojega COBISS uporabniškega imena in gesla: uporabniško ime predstavlja številka vaše članske izkaznice, COBISS geslo pa pridobite pri knjižničarju, kasneje. Omogočamo vam oddaljen dostop do sledečih podatkovnih zbirk:

Biblos

Prva slovenska e-knjižnica in e-knjigarna, kjer si lahko na svojih računalnikih in prenosnih napravah (telefoni, tablice) izposodite elektronske knjige.

NAVODILA za uporabo

Audibook

Portal zvočnih knjig v slovenskem jeziku. Izposodite si jih preko mobilne aplikacije Audibook.

NAVODILA za uporabo

BSF Logotip

Baza slovenskih filmov je digitalni arhiv slovenske filmografije, ki vključuje bazo podatkov, slikovna in pisna gradiva o slovenskem filmu in filmskih ustvarjalcih, video in zvočna gradiva ter video na zahtevo. 

Mlol

Italijanska digitalna knjižnica, ki omogoča izposojo e-knjig, e-revij ter audio in video posnetkov. Za pridobitev registracijskih podatkov se oglasite v knjižnici.

Pressreader-logo

Zbirka več kot 7.000 časnikov in revij iz več kot 100 držav v več kot 60 jezikih.

Ebsco Host-logo

Zbirka velikega števila tekstovnih in bibliografskih zbirk podatkov: Academic Search Elite, Business Source Premier, MasterFILE Premier, Newspaper Source, MEDLINE. Vključuje celotne tekste skoraj 3000 mednarodnih časnikov ter abstrakte in indekse 5000 periodičnih publikacij.

Britannica-logo

Enciklopedija v angleškem jeziku z dolgoletno tradicijo, ki izhaja že od leta 1768, zadnja leta le še v elektronski obliki. Vsebine so glede na zahtevnost razdeljene v sklope za otroke, dijake in odrasle uporabnike.

Ius-Info-logo

Zbirka polnih besedil celotne slovenske zakonodaje, veljavne evropske zakonodaje, register predpisov Republike Slovenije, judikati Vrhovnega, Višjega in Ustavnega sodišča, pravni viri doma in po svetu.

FinD-info-logo

Finančni, računovodski, davčni in pravni informacijski sistem, ki povezuje zbirke obsežnih strokovnih vsebin, podatkov, obrazcev in pripomočkov s področij financ, davkov in računovodstva.