Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Odrasli

Bralna kultura za vsakogar

Naša zbirka vsebuje skoraj 80 tisoč knjig z različnimi tematikami za različne okuse in želje. 

Bralna kultura je pomembna vrednota, saj branje ne le bogati besedni zaklad in aktivira um, temveč tudi razširi pogled na življenje in svet, v katerem bivamo. 

Poleg rednih akcij za odrasle, s katerimi spodbujamo k branju, na primer obdarovanje obiskovalcev ob posebnih literarnih praznikih, priložnostni brezplačni vpisi, dostop do e-knjig in slušnih knjig itd., vsako leto organiziramo ali sodelujemo v različnih večjih projektih:

Premikamo meje znanja

Verjamemo, da je informacijska pismenost ključnega pomena v današnji digitalni dobi. Informacijska pismenost vključuje tudi kritično iskanje in vrednotenje ter učinkovito uporabo informacij. Zaradi ogromne količine informacij, ki so na voljo na internetu, je težko razlikovati med verodostojnimi in neutemeljenimi viri. V naši knjižnici pomagamo našim članom in jim omogočamo tudi individualno usposabljanje za samostojno uporabo e-vsebin. Poleg tega zagotavljamo dostop do visokokakovostnih virov in strokovno pomoč za raziskovalne ali vsakdanje potrebe: 

Izobrazevanje V Piranu Portorozu Luciji

Dogodki, ki navdihujejo

Verjamemo, da imajo dogodki ključno vlogo pri oblikovanju družbenokritične in ustvarjalne skupnosti. Ne glede na to, ali gre za literarni večer z vašim najljubšim avtorjem, delavnico strokovnega izobraževanja ali potopisno predavanje, dogodki nudijo priložnost za sodelovanje in širitev vaših miselnih obzorij.

V naši knjižnici želimo svojim obiskovalcem ponuditi raznolike in zanimive dogodke. Verjamemo, da dogodki spodbujajo skupnost h kakovostnemu življenjskemu stilu in združujejo različne poglede ljudi. Obiskovalci pravijo, da naši dogodki navdihujejo in obogatijo.

G10
G2

Odprti so za vse in vabimo vas, da postanete del naše skupnosti. Pridružite se nam: 

Odprta vrata dnevne sobe mesta

Verjamemo, da je sodelovanje s kulturnimi, izobraževalnimi in drugimi institucijami ključnega pomena za ustvarjanje povezane in podpirajoče skupnosti. V naših knjižnicah dajemo velik poudarek sodelovanju z različnimi institucijami v naši občini in širše. Verjamemo, da lahko skupaj pozitivno vplivamo na našo skupnost. Od partnerstva z lokalnimi podjetji, muzeji in gledališči do organiziranja skupnih dogodkov z drugimi knjižnicami je naše sodelovanje namenjeno razširitvi dosega kulturnega duha in bralne pismenosti.

Sodelovanje z drugimi institucijami nam omogoča dostop do novih spoznanj, vzpostavljanje odnosov in ustvarjanje inovativnih programov, ki izpolnjujejo spreminjajoče se potrebe naše skupnosti:

V12
  • Sodelovanje z različnimi kulturnimi, izobraževalnimi in drugimi institucijami v naši občini in izven nje
  • Sodelovanje z VDC Koper
  • Knjiga na dom
  • Odprti ponedeljki
  • Indijski kotiček
  • Sodelujemo s Savo Turizem d.d. – knjižni kotiček v Hotelu Histrion, Portorož 
  • Sodelovanje z organizacijami italijanske manjšine: Samoupravno skupnostjo italijanske narodnosti Piran, Združenjem skupnosti Italijanov Giuseppe Tartini Piran in društvom POEM 

Lokalna zgodovina oblikuje našo identiteto

4 Port Lun2016 San Lorenzo 1912 Posl Iz Po V Ts
Stara razglednica-Piran
Stara razglednica-Portorož

V naših knjižnicah od leta 1996 skrbno zbiramo, obdelujemo in arhiviramo pomembne zgodovinske pa tudi aktualne vsebine, ki v prihodnosti postanejo del preteklosti. Domoznansko gradivo za območje piranske občine in Slovenske Istre je pomemben vir za spoznavanje lokalnega okolja. Osnovni namen domoznanske zbirke je nuditi prebivalcem in drugim uporabnikom tekoče informacije o aktualnih dogodkih in dogajanjih v piranski občini ter vpogled v lokalno zgodovino in razvoj območja.

Slika3

Preverite zadnje utrinke iz knjižnice