Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Ogled slovenskih filmov na spletu

Baza slovenskih filmov je digitalni arhiv slovenske filmografije, ki vključuje bazo podatkov, slikovna in pisna gradiva o slovenskem filmu in filmskih ustvarjalcih, video in zvočna gradiva ter video na zahtevo. Podatki in filmi v Bazi slovenskih filmov se ves čas dopolnjujejo.

Vsi naši člani si lahko brezplačno po spletu ogledate slovenske filme. Storitev poteka v okviru spletne platforme Baza slovenskih filmov. Izbirate lahko med številnimi slovenskimi filmi, vključno s filmskimi klasikami Sreča na vrvici, To so gadi, Dolina miru, Na svoji zemlji, Ne joči Peter, Cvetje v jeseni, Vesna, Ne čakaj na maj ter novejšimi celovečernimi filmi, kot so Posledice, Ivan, Ne pozabi dihati in Košarkar naj bo. Ljubitelji animiranih filmov si lahko ogledate prigode Princa Ki-ki-doja, Koyee, Mačka Murija, Bizgecev in druga dela mednarodno uveljavljenih slovenskih animatorjev.

BSF je vir dostopnosti tudi za dokumentarne in druge filme, ki se ne predvajajo več v kinu, na festivalih ali na televiziji. Na svoj račun bodo prišli tudi vsi tisti, ki jih navdušuje alternativna in eksperimentalna produkcija, saj Baza slovenskih filmov vključuje tudi avdiovizualna dela, ki drugje le redko najdejo pot k občinstvu.

Uporabniki storitve imajo poleg filmov za knjižnično izposojo prost dostop tudi do stalne zbirke brezplačnih avdiovizualnih del, skupaj je tako za ogled dostopnih več kot 500 del. Storitev lahko člani knjižnice uporabljate tako, da si na spletnem portalu Baze slovenskih filmov ustvarite brezplačen uporabniški račun in nanj povežete svojo knjižnico, za kar potrebujete člansko izkaznico in geslo. Na mesec si lahko izposodite 5 filmov.

Navodila za ogled preverite tukaj. 

Brezplačni spletni dostop

Cvetje V Jeseni. Foto Zaro Tusar
Sreca Na Vrvici. Foto Mile De Gleria

Nabor več kot 500 del:

  • klasični
  • animirani
  • dokumentarni
  • filmi, ki se ne predvajajo več
Macek Muri Tekma. Foto Jernej Zmitek

Foto: Cvetje v jeseni. Žaro Tušar / Sreča na vrvici. Foto Mile de Gleria / Maček Muri – Tekma. Foto Jernej Žmitek