Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Odličen literarni večer z dr. Markom Pavliho

Dap  Fp5  Fp2

V četrtek, 12. 1. 2023, smo v Knjižnici Lucija na literarnem večeru v duhu novega leta, ko je čas za nove navdihe in cilje, gostili dr. Marka Pavliho. Pogovor o njegovi knjigi Onkraj materialističnega prepričanja: duhovna dramila nas je navdal z obilico pozitivnosti, inspiracij in modrosti. Pogovor je uspešno vodila Patricija Višnjevec. Odziv obiskovalcev je bil pohvalen, nam pa je dal zagon za organizacijo še več uspešnih dogodkov.

Prof. dr. Marko Pavliha je mednarodno priznan pravni strokovnjak, esejist in redni univerzitetni profesor na Fakulteti za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani. Uveljavil se je tudi kot plodovit pravniški esejist, poleg tega je avtor ali soavtor 44 knjig, med katerimi so tako strokovne kot tudi literarne. S knjigo esejev Onkraj materialističnega prepričanja je bil med nominiranci za Rožančevo nagrado.

V njej razmišlja o znanstvenih odkritjih o človeku in celostni zavesti, ki so podkrepljena s starodavnimi kitajskimi, hinduističnimi, budističnimi in krščanskimi spisi ter spoznanji novodobnih prebujenih strokovnjakov. Tako avtor ni več le pravnik, nekdanji politik ali ugleden profesor, marveč pogumen humanist, ki si upa raziskovati človekovo zavest.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja