Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Pogovorni večer poln življenjskega zagona

četrtek, 9. 3. 2023, smo v Knjižnici Lucija na pogovornem večeru pod okriljem Slovenskega društva Hospic gostili slikarja Vojka Gašperuta

Vojko Gašperut je danes eden najuspešnejših in prepoznavnih slikarjev, ki slikajo z usti. Pri  sedemnajstih letih si je ob nesrečnem skoku v vodo poškodoval hrbtenico in postal tetraplegik. Slikarstvo je tako postalo njegova terapija, motivacija in način, kako se dvigniti iz brezna brezupa. Prisluhnili smo spominom o njegovi življenjski poti, borbah, soočanju z izgubami in zanimivih začetkih njegove umetniške poti. Vojko je oseba, ki vidi dobro v slabem, ali kot se je pošalil: na vozičku niti ni tako slabo biti, saj se ti čevlji ne uničijo tako hitro, pa tudi kolena in kolki ne. ”V življenju je potrebna volja, volja in še enkrat volja,” so njegove besede, ki so napolnile večer z veliko mero navdiha in vere, da je mogoče z močno voljo priti do vsakega cilja.

Hospickafe je neformalen družabni dogodek, na katerem se v varnem vzdušju dvajsetletne tradicije Slovenskega društva Hospic, ki skrbi za umirajoče in njihove svojce, pogovarjajo o minljivosti in rušijo tabu smrti. Z gostom se je pogovarjala Diana Pungeršič.

Društvu Hospickafe in Vojku Gašperutu se iskreno zahvaljujemo za lep večer in podarjeno knjigo, v kateri so zbrane slikarjeve dih jemajoče umetnine. Lepo vabljeni k izposoji in občudovanju. 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja