Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Odličen dvojezični literarni večer

četrtek, 16. 3. 2023, smo ob 18.30 v Mestni knjižnici Piran v sodelovanju s Samoupravno skupnostjo italijanske narodnosti Piran in Združenjem skupnosti Italijanov Giuseppe Tartini Piran preredili literarni večer, kjer smo predstavili dvojezično knjigo Odsevi / Riflessioni kulturnega društva POEM. Na večeru so svoje vtise o vsebini in urednikovanju podale Isabella Flego, predsednica društva POEM, Alferija Bržan, diplomirana slavistka in Nicoletta Casagrande, ki v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper skrbi za oddelek z italijanskim gradivom.

V tej najnovejši knjigi so zbrani rahločutni zapisi članic društva POEM, ki združuje različne ustvarjalke iz slovenskega in italijanskega dvojezičnega območja. Skozi prozo, poezijo in slike ter ostalimi ročnimi spretnostmi odsevajo sporočila, ki prihajajo iz globin srca ali kot sta v uvodu Irene Visintini in Alferija Bržan zapisali: publikacija vsebuje zapise notranjih občutij, samoanalize in misli iz svetlih trenutkov tišine, kot tudi odsev osebnih preteklih zgodb, ki so avtorice zaznamovale in jih sooblikovale.

Med občinstvom so bile tudi nekatere avtorice besedil in ostalih umetniških izdelkov: Jasmina Podlesek, Marina Žigon, Blaženka Rocco, Tulja Rejec in predsednik Samoupravne skupnosti italijanske narodnosti Piran, Andera Bartole, ki je pozdravil občinstvo. Večer sta vodili predstavnica društva POEM Amalia Petronio in predstavnica Mestne knjižnice Piran Ivana Jana Paladin.

Vsi udeleženci večera so občutili povezanost in čutečo ustvarjalno energijo, ki je združevala zgodbe v slovenskem in italijanskem jeziku. Za zaključni pozdrav smo prisluhnili pesmi Lucije Tomše z naslovom Verjameš? in se poslovili z navdihom, vero in pozitivno naravnanostjo, z vsem, s čimer se srečamo tudi v knjigi Riflessioni / Odsevi, ki so jo udeleženci prejeli tudi v dar. 


2 komentarja na “Odličen dvojezični literarni večer

  1. Lepo je bilo in hvala za čudovit večer in seveda še posebej za res prijetno presenečenje ponovnega srečanja s Sovretovimi Predsokratiki.

    1. Najlepša hvala ga. Jasmina za vaš komentar in odličen prispevek v knjigi, nas izredno veseli. Upamo, da se kmalu znova vidimo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja