Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Interaktivna in poučna pravljična urica z Ireno Dolinšek

V torek, 24. 10. 2023, smo v Knjižnici Lucija priredili prav posebno pravljično urico. Pomen posebnih pravljičnih uric je, da otroci spoznajo različne družbene aktivnosti in poklice ter na ta način skozi pravljico spoznavajo družbo okoli nas.

Tokrat nas je obiskala Irena Dolinšek, Rdeča vila, ki je našim najmlajšim prebrala pravljico »Rdeča kapljica je doma v Piranu«. Zgodba izpostavlja pomen prostovoljstva, pomoči sočloveku in krvodajalstvo. Otroci so med pravljico sodelovali, igrali so morje, ponazarjali valove, zvezdice in luno. Poleg ključnega sporočila zgodbe, da je svet veliko lepši, ko si ljudje med seboj pomagamo in naredimo nekaj dobrega drug za drugega, so otroci tudi spoznali, zakaj in kdo lahko daruje kri ter kaj pomenijo krvne skupine. Na koncu so odigrali tudi krvodajalsko akcijo.

Mi že razmišljamo o naslednji posebni pravljični urici, do takrat pa vas vabimo na redne pravljične urice vsak torek v Lucijo in vsako sredo v Piran ob 18. uri. Vsaka pravljična urica skozi pravljico otrokom preda posebno sporočilo, po pravljici pa ustvarjalna delavnica na prebrano tematiko krepi ustvarjalne veščine in kreativnost.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja