Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Bralna značka za odrasle 2024 – Primorci beremo

April živi v znamenju knjig, saj v tem mesecu praznujemo mednarodni dan knjig za otroke, svetovni dan knjige in Noč knjige, 22. aprila 2024 pa vstopamo že v osemnajsto sezono projekta »Primorci beremo«.

Na skrbno pripravljenem seznamu je letos 90 naslovov slovenskih avtoric in avtorjev – knjig različnih vrst in žanrov, med njimi tudi e-knjige. Za uspešen zaključek akcije je potrebno prebrati pet proznih del in eno pesniško zbirko.

Naša želja je, da se nam pridružijo vsi, ki so akciji zvesti že vrsto let, želimo pa si tudi novih bralcev, ki se bodo vračali med knjižne police.

Seznam knjig in njihove kratke vsebine si lahko ogledate tukaj. Informacije o projektu pa so na voljo na spletnih straneh sodelujočih knjižnic (Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin, Mestna knjižnica Izola, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Mestna knjižnica in čitalnica Idrija, Lavričeva knjižnica Ajdovščina, Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica, Narodna in študijska knjižnica Trst s Slovensko knjižnico Damirja Feigla v Gorici, Mestna knjižnica Piran, Knjižnica Bena Zupančiča Postojna, Knjižnica Makse Samsa Ilirska Bistrica).

Bralno potovanje se bo zaključilo 4. novembra ob druženju z ustvarjalci in s podelitvijo posebnih priznanj in nagrad.

Veselimo se dejstva, da smemo in zmoremo brati. Vsak zase in hkrati skupaj.

2 1 3 1 4 1


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja