Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Dogodki v času Tedna splošnih knjižnic

V naših knjižnicah v Piranu in Luciji praznujemo Teden splošnih knjižnic, ki traja od ponedeljka, 20. 11., do petka, 24. 11. 2023. Za obiskovalce in sokrajane pripravljamo v ponedeljek brezplačen vpis (tudi prek spleta), čez teden pa zanimive dogodke.

Letošnja osrednja tema je socialna vključenost in povezovanje knjižnic s civilnimi iniciativami v lokalnem okolju, zato smo za naše uporabnike in sokrajane organizirali serijo dogodkov za vsakogar:

  • ponedeljek: Delavnica plesno-gibalne aktivnosti – Martina Bažec, ob 18.00, Knjižnica Lucija;
  • torek in sreda: Pravljična urica v italijanskem jeziku, ob 18.00, Knjižnica Lucija in Mestna knjižnica Piran;
  • obvezna prijava: Branje s kužki – društvo Tačke pomagačke
  • četrtek: Arhitekturna delavnica – Mesto v kontekstu (omejeno število udeležencev), ob 18.00, Mestna knjižnica Piran;
  • petek: Zdravilni vidiki ustvarjanja s pomočjo simbolov, predavanje z izkušenimi strokovnjakinjami psihologije in umetnosti iz Centra za psihoterapijo in psihosocialno pomoč Koper, ob 17.00, Knjižnica Lucija.

Naše poslanstvo je tudi spodbujati domače ustvarjalce, zato si lahko v okviru praznovanja v Mestni knjižnici Piran ogledate razstavo Foto Kluba Portorož z naslovom Makro – Macro.

V tednu od 20. do 24. 11. 2023 se bodo različni dogodki zvrstili v knjižnicah po vsej Sloveniji. Splošne knjižnice so v slovenskem prostoru zelo razvejana in vsem dostopna kulturna ustanova, ki ne le izposoja knjige, temveč v koraku s časom ponuja dejavnosti, storitve in pomoč za bolj kakovostno življenje sokrajanov. Knjižnice stremimo k organizaciji kulturnih dogodkov, omogočamo in učimo uporabo sodobnih tehnologij, pomagamo pri iskanju verodostojnih virov, kar je v današnji poplavi lahko dostopnih informacij zelo pomembno. Knjižnice smo tudi tiste, ki delimo znanje in spodbujamo k izobraževanju in bolj kakovostnemu življenjskemu stilu.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja